2 dk. Serkan KÖSE 13.08.2021

Rockstar Games Bombayı Patlattı: Sevilen GTA Oyunlarının Remake Versiyonları Geliyor

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Rockstar Games’in yaptığı ve oyun dünyasının sevilen oyun serilerinden birisi olan Grand Theft Auto serisinden güzel bir haber geldi. İşte GTA severleri heyecanlandıracak o haber. 

Bilindiği üzere Rockstar Games’in üst şirketi olan Take – Two bir süredir GTA modlarını kaldırmak için çaba sarf ediyordu. Özellikle Take Two’nun kaldırmaya çalıştırdığı GTA modlarının eski GTA oyunlarına ait olması oyuncuların aklına Rockstar Games’in yeni bir GTA remake oyunu üzerinde çalıştığı ihtimalini getirmişti. 

GTA 3, GTA Vice City Ve GTA San Andreas Remake Versiyonları Geliyor

Öncelikle bu haberin Rockstar Games tarafından henüz doğrulanmadığını belirtmemizde yarar var ancak oyun dünyasının en güvenilir iki kaynağı olan Kotaku ve VGC bu haberi doğruladı. Ayrıca pek çok güvenilir basın mensubu kişi de Rockstar Games’in bu haberini doğrulamış durumda. Doğrulanan habere göre GTA 3, Vice City ve San Andreas’ın yenilenmiş sürümü PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC, Stadia, iOS ve Android için geliştiriliyor.

Oyunların remake sürümleri hakkında bilgi vermek gerekirse, oyunların tümü Unreal Engine ile geliştiriliyor ve bu geliştirilme sürecinde hem yeni hem de eski grafikler kullanılacak. Bu bağlamda oyunların Diablo 2 oyununun remake sürümü gibi olacağını söyleyebilirsiniz. Bu sayede oyuncular diledikleri grafikleri değiştirebilecek. Bu durumun mobil için geçerli olmayacağını belirtmemizde yarar var. Oyunun kullanıcı arayüzünün korunması beklenirken oyunların orijinaline sadık kalınarak geliştirileceğini söyleyebiliriz. 

GTA serisinin yapımcısı ve geliştiricisi olan Rockstar Games’in geçmişte satın aldığı Ruffian Games, şu anki ismi ile Dundee yenilen sürümlerin ana geliştiricisi olarak görev yapıyor. Yenilenmiş sürümlerin konsollar için Ekim ve Kasım arasında çıkacağı, PC ve mobilin de 2022 yılına sarkacağı söyleniyor. Son olarak Rockstar Games’in Red Dead Redemption oyunununda yenilenmiş sürümü üzerinde çalışmayı planlıyor ancak Rockstar Games’in bu kararının GTA remake’lerinin başarısına göre alacağı dile getiriliyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al