1 dk. Serkan KÖSE 09.12.2021

Steam Deck Özel Oyunlara Sahip Olmayacak

Nintendo’nun el konsolu olan Switch’in başarısı sonrasında üreticiler, taşınabilir oyun konsolları fikrine yeniden sıcak bakmaya başlamıştı. Valve geçtiğimiz aylarda kendi “taşınabilir oyun bilgisayarı” olan Steam Deck’in duyurusunu yapmıştı. Oyuncular tarafından merakla beklenen oyun konsolu hakkında Valve, özel oyun konusuna açıklık getirdi.

Valve Steam Deck’e Özel Oyun Getirmeyecek

Bilindiği üzere Sony PlayStation oyun konsolunu sadece PlayStation üzerinde oynanan oyunlarla desteklemiş ve Sony’nin bu stratejisi PlayStation’ı konsol pazarının lideri konumuna getirmişti. Sony son dönemlerde PlayStation özel oyun konusunda farklı bir strateji izlemeye başlamıştı. Sevilen PlayStation özel oyunlarını PC’ye getirmeye başlayan ve daha pek çok PlayStation özel oyununu da PC’ye getirecek olan Sony’nin, PlayStation özel oyunlarını mobil cihazlara getirme planı da bulunuyor. 

Sony’nin başlangıçta izlediği politikayı izleyen bir diğer şirket ise Nintendo. Pek çok kişi Nintendo Switch’in duyurusunun ardından konsolun başarısız olacağını dile getirmişti. Nintendo’nun Switch’e özel oyunlar getirmesiyle birlikte Switch satışları inanılmaz seviyelere ulaşmıştı. Steam Deck’in duyurulmasıyla birlikte pek çok kişi Valve’ın da Steam Deck’i özel oyunlarla destekleyeceğini düşünüyordu. 

Valve, Steam Deck’in sıkça sorulan sorular sayfasında Steam Deck özel oyun konusuna açıklık getirdi. Valve tarafından yapılan açıklamada Steam Deck’e özel oyunlar geliştirmeyeceğini diğer geliştircilerden de Steam Deck için özel bir oyun gelmeyecek. 

Valve soruya verilen cevapta, Steam Deck’in bir PC konumunda olduğunu ve özel oyun gibi planlarının olmadığı belirtildi. Steam Deck’in duyurusunda konsolun çıkışı Aralık 2021 olarak açıklanmıştı. Valve kısa bir süre önce yaptı açıklamada konsolun çıkışının Şubat 2022’ye ertelendiği açıklanmıştı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

“Steam Deck Özel Oyunlara Sahip Olmayacak” için 2 yanıt

  1. Mustafa Dokumaci dedi ki:

    Valve Steam deck Türkiye’ye bu ürün giriş yapmismi

  2. Mustafa Dokumaci dedi ki:

    Bu ürün Türkiye’de varmı geldimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al