1 dk. Serkan KÖSE 04.03.2022

Stranger Things Oyun Geliştiricini Netflix Tarafından Satın Alındı

Video stream platformu Netflix’in oyun departmanı olan Netflix Games planlandığı gibi gelişmeye ve büyümeye devam ediyor.

Geçtiğimiz 2021 yılının sonlarına doğru duyurulan Netflix Games açıklandığı gibi her geçen gün büyüyüp gelişmeye devam ediyor. Netflix yönetimi oyunlar departmanı için güçlü transferler ile başladığı yolculukta bulut temelli oyun servisi oluşturmayı hedefliyor.

Bilindiği üzere sektörün öncü geliştiricileri dahil neredeyse tüm yapımcılar mobil oyun geliştirici pazarına yönelmeye başladı. İşte bir hamlede Netflix cephesinden geldi. Netflix Games, Stranger Things oyunun yapımcısı olan Next Games şirketini satın aldı. Şirketin 65 milyon avroya satın alınması sonrasında Netflix Games yetkilisi Micheal Verdu satın alımın oldukça önemli bir yapıtaşı olduğunu belirtti.

Netflix, Next Games’i Satın Aldı

Şirket yetkilisi Verdu tam olarak şu açıklamalarda bulundu:

Next Games, deneyimli bir yönetim ekibine, eğlence serilerine dayalı mobil oyunlarda güçlü bir geçmişe ve sağlam operasyonel yeteneklere sahiptir. Next Games’in stratejik bir bölgede ve kilit yetenek pazarında çekirdek stüdyo olarak Netflix’e katılmasından ve dahili oyun stüdyosu yeteneklerimizi genişletmesinden heyecan duyuyoruz. Oyunlara daha yeni başlamış olsak da, Next Games ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki üyelerimizi memnun edecek birinci sınıf bir oyun portföyü oluşturabileceğimize eminim.”

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al