1 dk. Serkan KÖSE 23.10.2021

Xbox Game Studios Başkanı Önemli Özel Açıklaması

Yazılım devi Microsoft’un oyun markası olan Xbox son yıllarda yaptığı atılımlarla adından söz ettirmeyi başarıyor. Son yıllarda özel stüdyo konusunda da önemli adımlar atan Microsoft’un bu alanda rakiplerine göre geride olduğunu söyleyebiliriz. Konu hakkında Xbox Game Studios başkanından önemli açıklamalar geldi. 

Xbox Game Studios’un başındaki isim olan Max Booty verdiği bir röportajda stüdyonun geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Xbox Game Studios’un farklı bir yazılım portföyü oluşturmaya odaklandığını belirten Booty, Game Pass servisinin güzel yönlerini de aktardı. Oyuncuların Xbox Game Pass ise Halo gibi yüksek bütçeli oyunların yanında Grounded gibi daha küçük oyunlara tek bir abonelik servisi üzerinden erişilebileceğini belirtti. Bu sayede oyuncuların her türdeki büyük küçük yapımları deneyebileceğini söyleyen Booty, Game Pass servisinin pek çok oyuncu için önemli avantajlarının olduğunu belirtti. 

Röportaj esnasında, PlayStation’ın en bilinen ve satış rekoru kıran oyunları gibi oyunlar üretmeleri gerektiğini söyleyen Booty, Xbox’ın da PlayStation gibi AAA oyunlarına yönelmesi gerektiğini dile getirdi. Xbox’ın yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series X ve Xbox Series S ile birlikte yeniden atağa kalkması biz oyuncular için fazlasıyla önemli olan bir konu. Oyun konsolu sahipleri olan Microsoft ve Sony’nin bir oyun üreticisi olduğunu düşündüğümüzde önümüzdeki süreçte daha fazla oyun görebiliriz. Xbox Game Studios’un başkanının bu açıklamaları da Microsoft’un özel oyun konusunda yakın zamanda yeni adımlar atacağının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al