2 dk. Esporlab 21.03.2020

DOOM Eternal Anlık Oyuncu Rekoru Kırdı!

DOOM Eternal, 20 Mart 2020 tarihinde oyuncuların beğenisine sunuldu. Uzun zamandır beklenen oyun, birçok kişi tarafından satın alındı ve beğenildi. Bu sayede ilk çevrimiçi oyuncu rekorunu kıran DOOM Eternal, anlık olarak binlerce kişi ulaştı. DOOM Eternal anlık oyuncu rekoru ile karşımıza çıktı diyebiliriz.

DOOM Eternal Anlık Oyuncu Rekoru

PC, PlayStation 4, Google Stadia ve Xbox One platformlarında satışa çıkan oyun, hem sistem gereksinimleri hem de fiyat konusunda tartışıldı. DOOM Eternal, teknik özellikleri yüksek olan bilgisayarlarda oynanabiliyor. Düşük performanslı ve teknik özellikleri düşük bilgisayarlar, DOOM Eternal’ı çalıştırmakta zorlanabiliyor. DOOM Eternal fiyatı ise, her platformda farklı şekilde karşımıza çıktı ve oyuncular bu duruma biraz isyan etti.

doom-eternal-oyuncu-rekoru

doom-eternal-oyuncu-rekoru

Tartışmalar, eleştiriler ve beğeniler arasında çıkan oyun, ilk oynanış gününde tam tamına 105.000 anlık oyuncuya ulaştı ve ilk günden kendi rekorunu kırdı. Oyunun ilk günü olması ve uzun zamandır merakla beklenmesi, bu kadar çok kişinin ilgi göstermesini sağladı.

Oyun, 2016 yılında çıktığı tarihten itibaren ilk defa bu kez birçok oyuncuya ulaşabildi. Bu verileri, Steam aracılığı ile gözlemleyebilirsiniz. Burada belirttiğimiz sayı, oyunu satın alan kişi sayısı ile eşit değil. Çeşitli promosyonlar ve sponsorluklar ile oyunu oynayan birçok kişi var. Söyleyebileceğimiz tek şey; oyun ilk günden birçok kişi tarafından oynanacağını kanıtladı.

Geliştirici ve yayımlayıcı firma tarafından oldukça hoş karşılanan bu sayılar, oyun için gelecek vaad etti. Sürekli yükselmesi beklenen oyun, Steam’de en çok oynanan oyunlar arasına girebilecek mi, yakın zamanda göreceğiz.

DOOM Eternal Switch’e Gelecek Mi ?

Oyuncuların birçoğu, DOOM Eternal’ın Nintedo Switch’e gelip gelmeyeceği hakkında araştırmaya koyuldu. Birçok platformda yayınlanan oyun, Switch’e bu yıl içerisinde gelecek. Özellikle Asya kıtasında birçok oyuncuya hitap eden bu konsol, DOOM Eternal’ın Asyalı oyuncular tarafından oynanmasını sağlayacak. DOOM Eternal Switch fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yok fakat, ortalama 250 TL fiyat ortalaması ile satışa çıkmasını bekliyoruz.

Steam’de rekor kıran DOOM Eternal, 199 TL fiyat etiketiyle satışa başlıyor ve 569 TL olan delüks sürümü ile satışı bitiriyor.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al