2 dk. Serkan KÖSE 22.04.2021

Apex Legends Mobil Platformlara Geliyor

Battle Royale türü oyunu Apex Legends mobil platformlara geliyor. İşte Apex Legends oyununun geleceği mobil platformlar.

Oyuncuların sevdiği pek çok oyunun yapımcısı olan video oyun sektörünün köklü şirketlerinden birisi olan Electronic Arts, 2019 yılında Battle Royale türü oyunu olan Apex Legends’ı oyunculara sunmuştu. Çıktığı ilk zamanda pek çok oyuncunun büyük bir beğeni ile oynadığı oyun daha sonrasında ise yakaladığı bu hype’ı iyi değerlendirememiş ve oyuncuların ilgisini kaybetmişti. Oyuna yeni içerikler eklemeye devam eden geliştiriciler şimdi de önemli bir duyuru ile oyuncuların karşısına çıktı. Yapılan açıklamaya göre Apex Legends oyununun mobil sürümü Android ve iOS platformuna geliyor.

apex-legends-mobil-platformlara-geliyor

Apex Legends oyununun Oyun Direktörü olan Chad Grenier yaptığı açıklamada, Apex Legends Mobile oyununun bölgesel beta testlerine Nisan ayının sonunda başlanacağını açıkladı. Dokunmatik ekranlı cihazlar için bugüne kadar görülmemiş olan optimizasyon işlemlerini gerçekleştirdiklerini açıklayan Grenier, bu oyunun Apex Legends oyununun yeni bir sürümü olacağını ancak oyunun orijinalliğine bağlı kalınacağını belirtti.

Apex Legends Mobil Platformlara Geliyor

Oyunun dağıtımcısı olan Electronic Arts’ın açıklamasına göre Apex Legends Mobile oyunu ilk olarak Filipinler ve Hindistan’da sadece Android işletim sistemine sahip cihazlar için yayınlanacak. Electronic Arts’ın bu iki ülkeyi seçmesinin önemli bir nedeni bulunuyor. Zira bu ülkeler PUBG Mobile oyununun en çok oyuncusunun olduğu bölgeler. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda da Hindistan’da PUBG Mobile oyunu yasaklanmıştı. Durum böyle olunca Electronic Arts PUBG Mobile’ın kaldırılmasıyla ortaya çıkan boşluğu Apex Legends oyunu ile doldurmayı planlıyor.

Grenier, Apex Legends Mobile oyunu ile ilgili paylaştığı gönderide oyunun içerisinden bazı görseller de paylaştı. Paylaşılan bu görseller ile birlikte oyunun orijinaline gerçekten benzeyeceği görülüyor. Paylaşılan görsellerde ise oyunun arayüzüne ya da kontrollerine dair bir detay ise bulunmuyor. Oyunun ücretsiz olarak yayınlanacağını ancak çapraz platform desteğinin olmayacağını belirtmekte yarar var.

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al