2 dk. Serkan KÖSE 16.07.2021

Battlefield 2042 Oyununun Konsol Farkları Belli Oldu

Bilindiği üzere artık oyunlar eski nesil ve yeni oyun konsollarına farklı özelliklerle birlikte geliyor. Battlefield 2042 oyununun da eski nesil oyun konsolu ile yeni nesil oyun konsolu arasında hangi farklara sahip olacağı belli oldu.

Yayıncılığını Electronic Arts’ın yaptığı geliştiriciliğini ise DICE’ın üstlendiği Battlefield serisinin yeni oyunu olacak olan Battlefield 2042 oyunu ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Ortaya çıkan son detaylarla birlikte oyunun eski nesil konsollarla yeni nesil konsollar arasındaki farkları belli oldu. Son olarak yeni nesil versiyonuna PC sürümünün de dahil olduğunu belirtmemizde yarar var ve bilindiği üzere FIFA 22 oyununda oyunun yenil nesil sürümü PC versiyonunu desteklemiyordu.

Battlefiled 2042 Farkları

Battlefield 2042 oyunu yeni nesilde 64 vs 64’lük maçlar sunacakken eski nesilde ise 32 vs 32’lik maçlar sunacak. Silahlar, araçlar gibi pek çok şey eski nesilde ve yeni nesilde aynı olacak. Ancak farklar sadece haritada olmayacak. Oyunu eski nesil konsollarda oynayan oyuncular yeni nesil cihazlara göre daha küçük harita ile karşılaşacakken oyunun en önemli özelliklerinden birisi olan dinamik hava durumu özelliği de sadece yeni nesilde olacak.

Oyunun ayrıca cross – play destekleyeceği de açıklanmış olsa da burada önemli bir husus bulunuyor. Oyunun nesiller arası farkları olduğu için oyunu PC, PS5 ve Xbox Series sahipleri bir arada oynayabilecekken, oyunu PlayStation 4 ve Xbox One sahipleri ise bir arada oynayabilecek. Battlefield 2042 oyunu 23 Ekim 2021 tarihinde PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One ve PC platformları için çıkış yapacak.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al