1 dk. Serkan KÖSE 07.07.2021

EA’nın Codemasters’ı Satın Almasıyla Birlikte Codemasters Yöneticileri Şirketten Ayrılmaya Başladı

Adını özellikle F1 ve Dirt serisi ile duyduğumuz Codemasters bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Electronic Arts tarafından satın alınmıştı. Bu satın alımın ardından şirketten üzücü haberle gelmeye başladı. 

Yöneticiler Codemasters’tan Ayrılıyor

Electronic Arts’ın satın alımının ardından yaklaşık dört aylık bir süre geçmiş durumda ve Codemasters’ın yöneticileri şirketten ayrılmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre CEO Frank Sagnier ve CFO Rashid Varachia’nın ay sonunda Codemasters’tan ayrılacağı açıklandı. Ayrılık ile ilgili bir açıklama yapılmadı ancak bir şirket yöneticisi bu ayrılıkların zaten olacağını sadece sürecin ilerlediği için şimdiden ayrılık kararlarının alındığını belirtti. 

Bu ayrılıkların ardından Codemasters’ın ürün geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Clive Moody ve yayıncılık Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Bunney, Codemasters’ın yönetimini devralacak. 

EA’nın Codemasters’ı satın almasıyla birlikte en büyük değişiklik oyun fiyatlarında oldu. EA tarafından satın alındıktan sonra F1 2021’in yeni fiyatı ülkemizde 500 TL oldu.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al