4 dk. Serkan KÖSE 24.03.2022

Epic Games Ukrayna’ya Yardım Kampanyasını Duyurdu

Epic Games Store üzerinde yayımlanan makalede 3 Nisan’a kadar Fortnite içindeki tüm gelirin Ukrayna’da savaştan etkilenlere aktaracak. İşte yayımlanan makaleyle birlikte kampanyanın tüm detayları:

Epic, 20 Mart 2022’den 3 Nisan 2022’ye kadar elde ettiği tüm Fortnite gelirini, Ukrayna’daki savaştan etkilenenler için insani yardıma adıyor. Xbox bu çabada bize katılıyor ve Ukrayna halkına daha fazla yardım sağlayabilmemiz için bu süre içindeki Fortnite net gelirlerini taahhüt ediyor.

Desteklediğimiz insani yardım kuruluşlarını aşağıda bulabilirsiniz. Bu kuruluşlar sahada; sağlık desteği, yiyecek, temiz su, temel malzeme, hukuki yardım ve barınma da dahil olmak üzere acil durum yardımı sağlıyorlar. Önümüzdeki haftalarda bu listeye daha fazla kuruluş ekleyeceğiz.

Güncelleme: 22 Mart itibarıyla, birlikte Ukrayna’daki savaştan etkilenen insanları desteklemek için insani yardım fonlarında 50 milyon ABD doları topladık.

SSS

EPIC, YARDIM KURULUŞLARINA FONLARI NE KADAR HIZLI GÖNDERİYOR?

Elimizden geldiğince hızlı bir şekilde. Platformumuzdan ve ödeme ortaklarımızdan gelen gerçek fonların bize ulaşması işlemin işlenişine bağlı olarak zaman alabileceğinden onları beklemiyoruz. Ödeme işlemleri bildirildikçe onları kaydedeceğiz ve fonları birkaç gün içinde insani yardım kuruluşlarına göndereceğiz.

UKRAYNA’DAKİ SAVAŞTAN ETKİLENEN İNSANLARI DESTEKLEMEK İÇİN HANGİ ALIMLAR KULLANILACAK?

20 Mart 2022 ile 3 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçek parayla yapılan Fortnite satın alımlarının tamamı paylaştırılacaktır. Buna gerçek parayla satılan V-Papel paketleri, Fortnite Tayfası, hediye Savaş Bileti ve Boşluk Yolcusu Paketi gibi kozmetik paketler de dahildir. Satın alınan oyun içi kozmetik eşyaları ve V-Papel kartları da bu süre içinde kullanılırsa yardım miktarına dahil edilecektir.

Fortnite’ta V-Papel kullanımı, gerçek parayla yapılan satın alımlar olmadığından, yardım için kullanılmayacaktır.

Epic’in, Fortnite gelirlerinin %100’ü, 20 Mart 2022 ile 3 Nisan 2022 tarihleri arasında dünya çapındaki satışlardan elde edilen tüm Fortnite oyun içi satın alımlarının veya perakende satın alımlarının brüt satın alma fiyatına eşittir. Buna vergiler, üçüncü taraf platform ücretleri, iadeler ve geri alımlar dahil değildir.

Microsoft, 20 Mart 2022’den 3 Nisan 2022’ye kadar Fortnite’ın satıldığı tüm ülkerde Microsoft Store üzerinden satılan bütün Fortnite içeriklerinden elde edilen net gelirini destek çıkmak adına veriyor. Net gelir; brüt gelirden iadeler, ters ibrazlar, faturalandırma maliyetleri, bant genişliği maliyeti, işlem maliyeti ve vergiler düşüldükten sonra kalan miktardır.

FORTNITE TAYFASI ÜYESİYİM, ABONELİĞİM GELİRLERE DAHİL EDİLECEK Mİ?

20 Mart 2022 ile 3 Nisan 2022 tarihleri arasında yenilenen mevcut veya yeniden etkinleştirilen Fortnite Tayfası aboneliklerinden elde edilen gelirler dahil edilecektir. 20 Mart 2022 ile 3 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılan yeni Fortnite Tayfası aboneliklerinden elde edilen gelirler de yardım fonlarına dahil edilecektir.

BU DURUM, İÇERİK ÜRETİCİLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMINDAYSAM BENİ NASIL ETKİLEYECEK?

Etkilemeyecek! Bu program içerik üreticisi kazançlarını değiştirmez. Epic, 20 Mart 2022 ile 3 Nisan 2022 tarihleri arasında kod kullanımından elde edilen tüm içerik üreticisi işbirliği ödemelerini ayrı ayrı finanse edecek, böylece Epic’in bu süre zarfında elde ettiği Fortnite gelirlerinin tamamı insani yardım kuruluşlarına dağıtılabilecek.


İÇERİK ÜRETİCİLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMINDAYIM. EPIC, BENİM İÇİN İŞBİRLİĞİNDEN ELDE EDİLEN KAZANÇLARIMI İNSANİ YARDIM KURULUŞLARINA DAĞITABİLİR Mİ?

Ukrayna’daki savaştan etkilenen insanlara insani yardımı desteklemek için İçerik Üreticilerini Destekleme kazancınızla katkıda bulunmak isterseniz, doğrudan tercih ettiğiniz kuruluşlarla işbirliğine girmenizi öneririz. Seçebileceğiniz bir sürü kuruluş var.

EPIC İNSANİ YARDIM KURULUŞLARINA GELİR DAĞITIYOR, BU VERGİ İNDİRİMİ ALABİLECEĞİM ANLAMINA MI GELİYOR?

Fortnite’ta 20 Mart 2022 ile 3 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılan satın alımlar, oyuncular için vergiden düşülebilir bağış olarak kabul edilmeyecektir. Bu konuda daha fazla sorunuz varsa, yardım için ülkenizdeki bir vergi uzmanına başvurmanızı öneririz.

LİSTELENEN YARDIM KURULUŞLARINDAN BİRİNİN BÜYÜK BİR DESTEKÇİSİYİM, SATIN ALIMLARIMDAN GELEN FONLARIN HANGİ KURULUŞA GÖNDERİLECEĞİNİ SEÇEBİLİR MİYİM?

Bu program dahilinde seçemezsiniz.

FORTNITE SATIN ALIMLARIMIN İNSANİ YARDIM KURULUŞLARINA GİTMESİNİ İSTEMİYORSAM “KATILMAYABİLİR” MİYİM?

Epic’in bu süre içinde kazandığı Fortnite gelirlerinin tamamı insani yardıma adanacaktır. Satın alımınızdan elde edilen fonların insani yardım kuruluşlarına aktarılmasını istemiyorsanız, lütfen 4 Nisan 2022 ve sonrasına kadar Fortnite’ta gerçek parayla herhangi bir şey satın almayın.

UNHCR, UNICEF ve WFP hiçbir markanın, ürünün ve hizmetin tanıtımını yapmaz. Satın alma fiyatının hiçbir kısmı vergiden düşülemez.

UNICEF, UNHCR ve WFP; insani yardım ve destek sağlama misyonuna sahip BM kuruluşlarıdır. İnsani yardımın uygulandığı alanlarda tüm eylemlerin, herhangi bir aktörün sahip olabileceği siyasi, ekonomik, askeri veya diğer hedeflerden bağımsız ve tarafsız olması, BM ajansının küresel çalışması için kritik öneme sahiptir.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al