2 dk. Serkan KÖSE 22.07.2021

Haziran Ayının En Çok Gelir Elde Eden Oyun Konsolu Belli Oldu

Bilindiği üzere yeni nesil oyun konsollarının satışa sunulmasının ardından 8 aylık bir süre geçti. Geçen bu süre zarfında her iki konsolda başarılı bir satış grafiği yakaladı. Haziran ayının en çok gelir elde eden konsolu ise belli oldu. 

The NPD Group yeni nesil oyun konsollarının satış grafiği ile ilgili son raporu paylaştı. Yayımlanan rapor ile birlikte Amerika’da Haziran 2021 döneminde en çok gelir elde eden oyun konsolu belli oldu. 

Xbox Series Oyun Konsolundan Önemli Başarı

Yeni nesil oyun konsolları duyurulduğu günden itibaren Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5’in Xbox Series oyun konsollarından daha iyi bir başarı elde ettiği biliniyor. Ancak son dönemde Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları, PlayStation 5’e göre daha iyi bir satış performansı yakalamış durumda. Satış raporlarına baktığımızda Nintendo Switch’in hala birinci sırada olduğunu görüyoruz. Bu da Valve’in Steam Deck hamlesinin ne denli önemli bir hamle olduğunu gözler önüne seriyor. 

Raporlara göre Sony’nin PlayStation 5 oyun konsolu ABD tarihinde taşınabilir oyun cihazları hariç en hızlı satış yapan oyun konsolu olmayı sürdürüyor. NPD’nin oyun endüstri analisti olan Mat Piscatella’nın açıklamasına göre Haziran 2021 dönemi ile birlikte konsolların elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 112 oranında artarak, 401 milyon dolara ulaştı. 

Amerika’da Haziran 2021 döneminde en çok satan oyun PlayStation 5 özel oyunu olan Ratchet & Clank : Rift Apart olurken, GTA V oyununun ise listeye girememesi pek çok oyuncuyu şaşırtmış durumda. Amerika’da Haziran 2021 döneminde en çok satan oyunlar ise şöyle: 

  1. Ratchet & Clank: Rift Apart
  2. Call of Duty: Black Ops: Cold War
  3. Mario Golf: Super Rush*
  4. MLB: The Show 21^
  5. Scarlet Nexus
  6. Resident Evil: Village
  7. Mario Kart 8*
  8. Minecraft
  9. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  10. 10.Mortal Kombat 11
Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al