2 dk. Esporlab 08.04.2020

Mart 2020’de Twitch’te En Çok İzlenen Oyunlar Paylaşıldı

İnsanların virüs nedeniyle eve kapanması sadece oyun firmalarını değil, canlı yayın platformları ve sosyal medyayı da etkiledi. Dünya genelinde büyük bir etkileşim artışı gözlemlendi. Aynı şekilde dünyanın en popüler canlı yayın platformları arasında yer alan Twitch, bu etkileşimlerden nasibini aldı. Birçok yayıncı ve izleyici, platform sayesinde buluştu ve bu nokta yeni rekorlar kırıldı. Durum böyle olunca bazı şirketler tarafından Twitch’te en çok izlenen oyunlar araştırıldı. Mart 2020’de Twitch’te en çok izlenen oyunlar paylaşıldı.

Mart 2020’de Twitch’te En Çok İzlenen Oyunlar

Koronavirüs, en çok oyun sektörüne yaradı. Binlerce kişi, yeni oyunlar denedi ve satın aldı. Bu noktada bir şirket, geçtiğimiz ay en çok izlenen oyunları paylaştı.

Verilere göre; en çok izlenen oyun, League of Legends oldu. League of Legends, ortalama 166,207 izleyici tarafından izlendi. Oyunu yayınlayan kanal sayısı ise ortalama 4,119 olarak açıklandı. LOL’ü ikinci sıradan takip eden oyun; Call of Duty: Warzone oldu. Call of Duty: Warzone, ortalama 129,592 kişi tarafından izlendi. Ortalama 5,744 kanalın yayınını yaptığı oyun, tüm istatistiklerinde büyük artış gösterdi. Üçüncü sırada rekorlara doymayan CS: GO yer alıyor. Counter Strike: Global Offensive, ortalama 89,988 izleyici tarafından izlenirken 2,033 kanal tarafından da yayınlandı.

Verileri paylaşan şirket, oyunların tüm ay boyunca toplam kaç saat izlendiğini de paylaştı. Bu verilere göre; League of Legends 123 milyon, Call of Duty: Warzone 96.2 milyon ve CS: GO 66.8 milyon saat izlendi.

Nisan Ayında Twitch’te En Çok İzlenen Oyunlar

Şu an için verilerde pek fazla değişiklik yok fakat Riot Games’in yeni oyunu Valorant, beta süreciyle yükselmeye başladı ve LOL yayıncıları, bu oyunun yayınını yapmaya başladı. Bu neden ile Valorant’ın bu ay yükseleceğini söyleyebiliriz. Aynı şekilde her hafta yeni oyun çıkmakta ve binlerce kişi tarafından satın alınmakta. Bu sayede birçok oyun, bu ay rekor kırabilir ya da zirveyi zorlayabilir.

Bu şekilde listelerin gelmesini istiyorsanız, sosyal medya hesaplarımızı ve sitemizi sürekli ziyaret edin. İyi oyunlar !

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al