1 dk. Serkan KÖSE 21.09.2021

Nvidia DLAA Teknolojisi Duyuruldu

Dünyanın en büyük ekran kartı üreticilerinden birisi olan Nvidia yani DLAA teknolojisini tanıttı. 

Grafik teknolojileri noktasında uzun bir süredir yapay zeka çekirdeklerini kullanan Nvidia, bu teknolojilerini sektöre entegre etmeye başladı. Yayıncı alanında Studio gibi pek çok yenilikle birlikte oyun tarafında da sentetik optimizasyonlarla en iyi kalite hedefleniyor. 

Nvidia DLAA Nedir?

Nvidia, Tensor çekirdeklerini temel alındığı DLSS adındaki ölçekleme teknolojisini kullanıyor. 100’ün üzerinde oyunun performansını arttıran bu teknolojinin yanında DLAA teknolojisini tanıttı. 

DLAA teknolojisi derin öğrenme temelli köşe yumuşatma olarak da ifade edilebilir. Bu teknoloji yine yapay zeka çekirdeklerini kullanarak optimizasyonlar yapılıyor. Bu iyileştirmeler performans artımı yerine görüntü iyileştirmelerine odaklanıyor. 

RTX 20xx ve RTX 30xx ekran kartları için geçerli olan DLAA teknolojisi bu hafta yayınlanan bir Nvidia sürücü güncellemesi ile sunulmaya başlandı. Bu teknolojinin ilk kullanıldığı oyun ise Scrolls Online oldu. 

Geliştiriciler tarafından aktarılan bilgilere göre Nvidia DLAA teknolojisi oyunda oldukça başarılı sonuçlar sunuyor olsa da bu yeni teknoloji hala test sürecinde. Bu anlamda yeni güncellemelerle özelliğin daha iyi hale gelmesi bekleniyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al