1 dk. Serkan KÖSE 12.06.2021

PlayStation 5 ve Xbox Series Satış Sayıları Açıklandı

Microsoft ve Sony yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series ve PlayStation 5 oyun konsollarını geçtiğimiz yılın sonlarında satışa sunulmuştu. Bu konsolların satış rakamları açıklandı.

Sony ve Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsolları yaklaşık 8 aydır satışa sunulmuş durumda. Ne yazık ki Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan çip sıkıntısı sebebiyle bu oyun konsollarının stok sorunları aşılmış değil. Kısa bir süre önce yeni nesil oyun konsolları hakkında yeni bir rapor yayımlandı.

PlayStation 5 ve Xbox Series Satış Rakamları

VGChartz’ın paylaştığı son rapora göre Sony’nin yeni nesil oyun PlayStation 5 toplamda 8.64 milyon adet satış rakamına ulaşmış. Elbette bu sayı Sony tarafından açıklanmış resmi bir sayı değil. Sony tarafından 31 Mart 2021’e kadar PlayStation 5’in 7.8 milyon adet sattığı resmi olarak açıklanmıştı. Bu son raporun son tarihinin ne olduğu ise açıklanmadı.

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu ise rapora göre 5.12 milyon adet satış rakamına ulaşmış durumda. Ne yazık ki Microsoft konsolunun satış sayılarını paylaşmamayı tercih ediyor. Bu sebeple ekimizde Xbox Series için resmi bir sayı bulunmuyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al