1 dk. Serkan KÖSE 01.09.2021

PUBG Oyununun Yaratıcısı Krafton’dan Ayrılıp Kendi Stüdyosunu Kuracak

Bilindiği üzere son yıllarda popüler olan Battle Royale oyun türü daha önce bazı oyunlar tarafından denenmiş olsa da türün popüler olması PUBG ile birlikte oldu. PUBG oyununun yaratıcısı olan isim kendi stüdyosunu kurmak için Krafton’dan ayrıldı. 

Battle Royale denilince akla gelen ilk oyun olan PUBG en önemli ismini kaybetti. PUBG oyununun yaratıcısı olan Brendon Greene, kendi geliştirme stüdyosunu kurmak adına Krafton şirketinden ayrıldığını belirtti. 

Greene’in Krafton’da yaptığı işler, DayZ Battle Royale moduna, H1Z1 ve Fortnite Battle Royale başta olmak üzere çok sayıda oyun için ilham kaynağı oldu. 2016 yılından günümüze Güney Kore merkezli video oyun devi Krafton’da çalışan başarılı tasarımcı, yoluna artık kendi stüdyosundan devam edecek. 

2016 Yılından Beri Çalıştığı Krafton’a Veda Etti

Greene, 2019 senesinde Krafton’un PUBG Özel Projelerinin başında bulunmak için Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam’a taşınmış ve burada geçici olan Prologue isimli yeni oyunun geliştirme sürecine başlamıştı. 

Krafton, Greene’nin kurmuş olduğu yeni stüdyosunun azınlık hissesinin sahibi olacak. Bu da şirketin bağımsız olarak çalışmalarını sürdürebilecek. Playerunknown Productions ismine sahip olan bu şirketin kurucusu olan Greenei şu açıklamalarda bulundu;

“PUBG ve Krafton’da bulunan herkese bana şans verdikleri ve son dört yılda benim için sağlamış oldukları fırsatlar için teşekkür ederim. Bugün ise yıllardır düşündüğüm türden bir deneyimi yaratma yolculuğumda yeni adımı atmak için heyecan duyuyorum. Yine bu planlarımı destekledikleri için Krafton’da bulunan herkese teşekkür borçluyum ve yeni projemiz hakkında ilerleyen süreçe daha fazla bilgi vereceğim.”

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al