1 dk. Serkan KÖSE 23.10.2021

Square Enix Mobil Oyun Stüdyosu Kurdu

Final Fantasy, Tomb Raider, Avatar ve pek çok başarılı oyun ile adından söz ettiren Square Enix, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada mobil oyuncuları heyecanlandıracak bir gelişmeyi paylaştı. 

Son dönemde oyun üreticilerinin daha fazla oyuncuya ulaşmak için farklı platformlara oyun ürettiğini görüyorduk. Özellikle mobil cihazların kullanım oranlarının artmasıyla birlikte, mobil oyun pazarı da önemli bir şekilde büyümüştü. Mobil oyun pazarının büyümeye başlamasının ardından büyük oyun stüdyoları da kendi mobil oyun stüdyolarını kurmaya başladı. 

Square Enix Mobil Oyun Stüdyosunu Açtı

Yapılan resmi açıklamaya göre Square Enix, Square Enix London Mobile isimli yeni bir oyun stüdyosu kurdu. Oyun stüdyosu isminden de anlaşılabileceği üzere mobil oyunlara odaklanacak. 

Stüdyonun açıldığının açıklanmasının ardından üzerinde çalıştığı ilk oyunları da açıkladı. Yapılan açıklamaya göre London Mobile stüdyosu, Vancouver merkezli stüdyo Navigator Games ile Avatar: The Last Airbender oyununu geliştiriyor. Stüdyo ayrıca Crystal Dynamics ile birlikte ortaklaşa çalışarak daha önce duyurulan Tomb Raider Reloaded oyununun geliştirme süreci ile de ilgileniyor. 

Geliştirilen Avatar oyunu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken her iki oyunun da oynaması ücretsiz olması bekleniyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al