1 dk. Serkan KÖSE 01.06.2021

Valve Bir El Konsolu Üzerinde Çalışıyor

Oyun dünyasının önemli markalardan birisi olan Valve bir el konsolu üzerinde çalışıyor. İşte Valve’in el konsolu hakkında bilinenler.

Dünyanın en büyük oyun firmalarından birisi olan Valve, bir el konsolu üzerinde çalışıyor. SteamDB tarafından sızdırılan verilere göre Steam’in son güncellemesinde SteamPal isimli bir cihaza air detaylar ortaya çıktı. Ortaya çıkan kodlarda epey ilginç detaylar bulunuyor.

SteamDB tarafından erişilen kodlara göre SteamPal’ın “Neptune” kod adına sahip olduğu görülüyor. Kodlarda ayrıca Neptune/SteamPal ile ilgili “neptuneGamesCollection”, “SteamPal/NeptuneName” ve “SteamPal Games/GameList_View_NeptuneGames” gibi referansların yer aldığı görülüyor. Kontrolcü ayarları, hızlı erişim menüsü ve uçak modu, wi-fi ve bluetooth gibi sistem ayarlarına ait olan bilgilerin de varlığı kodlarda görülüyor.

Kodlarda bulunan Neotune / SteamPal’ın Valve’a ait bir donanım olduğu kesin ancak şu an tam olarak cihazla ilgili kesin bilgiler bulunmuyor. Valve patronu olan Gabe Newell kısa bir süre önce “Steam konsollara oyun çıkaracak mı?” sorusuna “Yıl sonuna kadar bununla ilgili çok iyi bir yanıt alacaksınız” cevabını vermişti. Bunun yanında Valve’ın kurucusu olan Gabe Newell’ın son zamanlarda Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer ile sık sık görüşmeler yaptığı biliniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al