1 dk. Serkan KÖSE 14.10.2021

Warzone Oyununa Yeni Bir Anti – Cheat Sistemi Geliyor

Call of Duty’nin son dönem sevilen oyunlarından birisi olan Warzone oyununda, oyuncuların şikayetçi olduğu şeylerin başında hileci oyuncular geliyor. 

Activison bu duruma son vermek adına yeni hile sistemini tanıttı. Activision’ın yeni anti-cheat sistemi Ricochet ismiyle geliyor. 

Ricocheat Nedir?

Warzone oyununda kullanılacak olan Ricochet Anti-Cheat sistemi, hileleri tespit etmek adına analitiği takip eden sunucu tarafı araçları, hileci oyuncuları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. 

Hile sistemi, Call of Duty serisi dahil olmak üzere ilk olarak Warzone oyununda kullanılmaya başlanacak. Hile sistemi oyunla etkileşime girmeye ve oyunu manipüle etmeye çalışan yazılım ve uygulamaları inceleyerek hilecileri belirleme sürecini iyileştirecek ve sunucunun güvenliğini en üst seviyeye taşımayı amaçlıyor. 

Hile sisteminin çekirdek sürücüsü sadece PC’ye çıkacak olsa da konsol tarafında da oyuncular cross – play oyunlarda bu eklentiden yararlanabilecek. Konu hakkında açıklama yapan Activision, açıklamasında;

“Çekirdek düzeyinde bir sürücü, bilgisayarınızda yüksek ayrıcalıklarla çalışan, sisteminizdeki tüm kaynaklara çalışırken sisteminizdeki tüm kaynaklara erişebilen bir bilgisayar kodudur” diye açıklıyor. “Çekirdek düzeyindeki sürücüler genellikle, grafik kartınızın sürücüleri gibi genel bilgisayar donanımınıza erişime izin vermek için kullanılır. Oyunlar gibi tipik yazılımlar, kullanıcı düzeyinde çalışır ve çekirdek düzeyine ve diğer kullanıcılara sınırlı erişime sahiptir.” sözlerine yer verdi. 

Yeni sistemle birlikte hileli oyuncuların azalıp azalmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al