1 dk. Serkan KÖSE 27.10.2021

YouTube Shorts Para Kazanma Özelliği Türkiye’de

Popüler video izleme ve paylaşma platformu YouTube kısa bir süre önce Shorts özelliğini kullanıma sunmuştu. Shorts özelliği ile ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.

Google’ın sahibi olduğu YouTube ülkemizde de çok kullanılıyor. Geçtiğimiz aylarda YouTube Shorts isimli özelliği ile gündeme gelen YouTube bu özelliğinde tıpkı TikTok ve Instagram Reels gibi kısa süreli ve dikey formatta videolar içeriyor.

Google tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte YouTube Türkiye içerik üreticilerini sevindirecek bir gelişmeyi duyurdu. YouTube Shorts para kazanma özelliği Türkiye’ye geldi.

YouTube Shorts Para Kazanma Özelliği Ek Gelir Sağlayacak

Yurt dışında Mayıs ayından itibaren kullanıma sunulan para kazanma özelliği içerik üreticilerine aylık 100 milyon doların üzerinde bir ödeme yapıyor. Ülkemizde de YouTube Shorts para kazanma özelliğinin aktif edilmesiyle birlikte içerik üreticileri ek gelir elde edebilecek. Yaratıcı ve özgün Shorts videoları üreten içerik üreticiler ayda ortalama 100 dolar ile 10 bin dolar arasında gelir elde edebilme fırsatı yakalayacak.

Para kazanma özelliğinin kullanılabilmesi için içerik üreticilerinin bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu kriterler arasında açılan kanalın YouTube’un Topluluk Kuralları’na, telif hakkı kurallarına ve ödeme politikalarına uygun olması ve içerik üreticilerinin kanalına son altı ay içinde en az bir uygun formatta Shorts videosu yüklemiş olması şartı bulunuyor.

YouTube Türkiye İş Ortakları Müdürü Timur Altop konu hakkında yaptığı açıklamada “Bu program, Shorts formatındaki videolar için uzun vadeli ödeme planımız için ilk adımı temsil ediyor. Bu uygulamanın Türkiye’ye gelmesinden dolayı büyük heyecan duyuyoruz.” sözlerine yer verdi.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al