2 dk. Serkan KÖSE 25.03.2021

Amazon Yeni Oyun Stüdyosunu Montreal’de Açtı!

Teknoloji şirketi Amazon yeni oyun stüdyosunu Montreal’de açtı. Peki bu stüdyo neler geliştirecek. 

Pek çok sektörde faaliyet gösteren şirket olan Amazon, bilindiği üzere oyun sektörüne de giriş yapmıştı. Geçtiğimiz aylarda Amazon ilk AAA oyunun olan Crucible oyununun geliştirilmesini tamamen iptal etmişti. Bu iptal durumu yetmezcesine Amazon aynı hafta içerisinde çok oyunculu rol yapma oyunu New World’ü de ertelemişti. Bugün Amazon oyun sektörüne sıkı sıkıya sarıldığını gösteren bir haberin duyurusunu gerçekleştirdi. 

Amazon Oyun Geliştirmeye Devam Ediyor!

Amazon hali hazırda Seattle, Orange County ve San Diego’da 3 oyun geliştiricisi stüdyosuna sahip olan Amazon, şimdi de dördüncü oyun stüdyosunu açmaya karar verdi. Amazon’un açtığı yeni stüdyonun konumu ise Montreal oldu. Bugün paylaşılan açıklamada ise bu stüdyoda AAA oyunların geliştirileceğini belirtti. Amazon Montreal stüdyosu, Rainbow Six Siege’in arkasında bulunan geliştirici çekirdek ekibini bünyesine kattı. 

amazon-yeni-oyun-studyosunu-montrealde-acti

Konu ile ilgili olarak paylaşılan yazıya göre Amazon Montreal stüdyosunda yer alan Luc Bouchard üretim başkanı, Xavier Marquis kreatif direktör, Alexandre Remy ürün başkanı ve Romain Rimokh içerik direktörü olarak görev yapacak. Günümüzde 70 milyondan fazla oyuncuyu çekmeyi başaran bir oyunda bulunan bu ekibi arkasına alan Amazon, elbette aynı başarıyı elde etmeyi sürdürmek isteyecek. 

Amazon ayrıca gelecekte bu stüdyolardan oyuncuların neler beklemesi gerektiğine dair bilgiler de verdi. Amazon, Ağustos 2021’de açık dünya MMO oyunu New World’ün yayınlanacağını ve şu anda da geliştirilme aşamasında olan ve henüz duyurulmamış yapımların da bulunduğunu da açıkladı. Amazon son olarak Montreal stüdyosuna alınmak için yazılım geliştiricileri ve oyun sanatçıları aradıklarını ve ilgili alanlara başvurmak için kişilerin bu linke tıklayabileceğini belirtti. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al