1 dk. Serkan KÖSE 22.03.2021

Control Oyunu Geliştirici Yeni Nesil Oyun Konsollarını Değerlendirdi!

Yılın en çok sevilen oyunlarından birisi olan Control oyunu geliştiricisi yeni nesil oyun konsollarını değerlendirdi.

Japon teknoloji devi Sony ve Amerika merkezli teknoloji şirketi Microsoft yeni nesil oyun konsollarını satışa sunmuştu. Bilindiği üzere yeni nesil oyun konsolları satışa sunulmadan önce geliştiricilere geliştirici kiti gönderiliyor ve geliştiriciler yeni nesil için oyunlarını bu kitler sayesinde geliştiriyor. Elbette ki bu geliştirici kitlerinden birisini alan Remedy Entertaintment’tan Thomas Puha, Sony’nin yeni nesil oyun konsolları savaşına çok daha hazır başladığını belirtiyor. 

Control Oyunu Geliştiricisinden Önemli Açıklamalar!

Alan Wake, Quantum Break ve Control gibi oyunların geliştiricisi olan Remedy Entertainment çalışanı olan Thomas Puha, geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulundu. Verilen röportajda Sony’nin yeni nesil oyun konsollarında Microsoft’un yeni Xbox oyun konsoluna göre çok daha hazır olduğunu dile getirdi. Thomas Puha açıklamasında yeni nesil oyun konsollarına sadece geliştiriciler açısından baktığını belirtiyor. 

control-oyunu-gelistirici-yeni-nesil-oyun-konsollarini-degerlendirdi

Puha açıklamasında Sony’nin, PlayStation 5’te işe yarayan şeyleri tekrar kullandığını ve bu sebepten geliştiricilerin daha rahat ettiğini açıkladı. Microsoft ise bu anlamda pek çok şeyi değiştirdi. Puha ayrıca Miscrosoft’un yaptığı değişikliklerin de ilerleyen süreçte mutlaka daha güzel ve rahat olacağını ancak şu an için PlayStation 5’in daha rahat hissettirdiğini belirtti. 

Puha ayrıca Xbox Series S’in de şüphesiz olarak gelişticileri biraz daha geride tutulduğunu düşünüyor. Xbox Series S’in ilerde geliştiricilere zorluk yaşatıp yaşatmadığı da büyük merak konusu. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al