1 dk. Serkan KÖSE 09.09.2021

Çin Online Oyunlara Onay Vermeyi Durdurdu

Çin çocuklara haftada üç saat oyun oynama izni sonrasında önemli bir karar daha aldı. Alınan karara göre Çin Online oyunlara oyun vermeyi durdurdu.

Kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Çin şimdi de online oyunlara göre yeni kararlar aldı. Haberlere göre online oyunlara onay verilme işlemleri belirsiz bir süreliğine askıya alındı. Alınan bu kararın gerekçesi ise oyun bağımlılığını önlemek olarak gösterildi. 

Kararın Çin Hükümet yetkilileri ve endüstri devleri olan Tencent ile NetEase arasında yapılan bir toplantı sonrasında alındı. Çin’in onay sürecini ne zamana kadar durduğu ise şimdilik açıklanmadı. Toplantıda sektörün denetimine dair yapılacak olan düzenlemeler de ele alınırken Çinli yetkililer şirketlere kâra odaklanmama çağrısında da bulundu. 

Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden birisi olan Tencent, alınan kararlar sonrasında yaptığı açıklamada alınan bu kararlara saygı duyduklarını, çocukların fiziki ve zihinsel sağlıklarını ciddiye aldıklarını ve oyun bağımlılı konusunda gerekenlerin yerine getirileceğini belirtti. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al