2 dk. Esporlab 15.01.2020

Epic Games Store’un 2019 Kazancı

Epic Games Store, iddiali bir yazı ile karşımıza çıktı. Kendi blog kategorisinde paylaştığı yazıda birçok konuya değinen Epic Games Store, aynı zamanda geçtiğimiz yıl ne kadar gelir elde ettiğini açıkladı. Epic Games Store’un 2019 kazancı bu şekilde karşımıza çıktı.

2019 yılında 680 milyon dolar gelir ettiğini açıklayan şirket, Steam ile ezeli rekabetini devam ettirecek gibi duruyor. Gelirin bu kadar yüksek olmasının sebebi; Fortnite diyebiliriz. Bu gelire ek olarak Fortnite’a 1.8 milyar dolar harcanıldığı söyleniyor. Bunlara ek olarak ücretsiz dağıttığı oyunlar ile karşımıza çıkan Epic Games, bu şekilde 200 milyonun üzerinde oyun dağıttığını açıkladı. 2020 yılında birçok yeni etkinlik düzenleyeceğini ve yeni oyunlar paylaşacağını açıklayan şirket, oyuncuları oldukça heyecanlandırdı.

Epic Games Store’un 2019 Kazancı ve Ücretsiz Oyunlar

680 milyon dolar kazanç elde eden şirket, yakın zamanda birçok ücretsiz oyunu açıklayacağını da sözlerine ekledi. Epic Games, tüm bunları yaparken hem oyunları hem de oyun geliştiricilerini bünyesine kattı. Bu politikası ve bazı oyunları kendi bünyesine almasından dolayı birçok oyuncu tarafından eleştirildi.

Epic Games Store’un kazandığı para çok fazla gibi görünebilir fakat elde edilen paranın %88’lik kısmı oyun geliştiricilerine geri ödeniyor, bu da her satıştan %12’lik bölümün Epic Games’e kaldığını gösteriyor. İzlediği bu politika sayesinde gelişen Epic Games, politikasından vazgeçecek gibi durmuyor. Oyuncular tarafından harika işler çıkaran oyun şirketi, en aktif oyuncu kitlesine sahip ülkeleri sıraladı. Bu ülkelerin sıralaması ise, aşağıda yer alıyor.

Epic Games Store’da En Aktif Olan Ülkeler

İlk 3’ün sıralaması bu şekilde oldu: ABD, Russia ve China.
– United States %17.24
– Russia %10.15
– China %8.36
– Brazil %6.48
– Germany %6.34
– France %4.55
– Poland %3.63
– United Kingdom %3.22
– Spain %2.97
– Canada  %2.71

Liste’nin ilk 10 sırasında yer alan ülkeler bu şekilde. Türkiye, %1.57 yüzdesi ile listenin 15. sırasında yer aldı. Bu şekilde güncel ve yeni oyun haberleri için bizi takip etmeyi unutmayın. İyi oyunlar!

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al