1 dk. Serkan KÖSE 17.05.2021

Eski Epic ve Blizzard Çalışanları Yeni Bir Stüdyo Kurdu

Pek çok önemli oyunda imzası bulunan eski Epic ve Blizzard çalışanları yeni bir stüdyo kurdu. Peki kurulan bu stüdyo ne tür oyun üretecek?

Oyuncuların sevdiği önemli oyunlarda imzası bulunan bir grup eski Epic Games ve Blizzard geliştiricileri Lightforge Games isimli yeni bir oyun stüdyosu kurduklarını açıkladı. RPG oyunlara ağırlık vereceklerini açıklayan bu bağımsız stüdyo oyuncuları heyecanlandırdı. Stüdyo tarafından yapılan açıklamada cross – platform (çapraz platform) özelliğini destekleyen ve tüm RPG severlerin başka oyuncularla bir arada takılıp kendilerine yeni dünyalar yaratabilecekleri bir sosyal video oyun platformu üzerinde çalıştıkları duyuruldu.

Yeni kurulan Lightforge Games’in kadrosunda; Matt Schembari (Eski UI yöneticisi, Epic Games), Dan Hertzka, Nathan Fairbanks (eski proje yöneticisi ve yapımcısı, BioWare, ZeniMax Online ve Epic Games), Glenn Rane (eski sanat yönetmeni, Blizzard) ve Marc Hutcheson (Blizzard and Epic Games’te eski marka müdürü ve pazarlama direktörü) gibi önemli isimlerin bulunduğu görülüyor. Bu çalışanlar tarafından geliştirilen oyunlar arasında World of Warcraft, Star Wars: The Old Republic, Overwatch, Fortnite ve The Elder Scrolls Online gibi önemli oyunlar yer alıyor. Bu bağımsız oyun stüdyosunun CEO’su ise Matt Schembari olarak açıklandı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al