1 dk. Serkan KÖSE 13.07.2021

Microsoft Xbox Live Gold Servisini Kapatabilir

Yazılım devi Microsoft’un Xbox kullanıcıları için sunduğu servislerden birisi olan Xbox Live Gold servisi kısa süre içerisinde kapatılabilir. 

Bilindiği üzere bir süredir Microsoft’un Xbox Live Gold abonelik servisini kapatacağı bir süredir konuşuluyordu. Microsoft bu iddiayı reddetmiş olsa da kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre bu olay kesinlikle gerçekleşecek. 

Xbox Live Gold Ne Zaman Kapatılıyor?

Xbox Live Gold bilindiği üzere kullanıcılarından aylık belirli bir ücret karşılığında oyunların online modlarına erişmesini sağlayan bir servis. Xbox ekosisteminin çevrim içi hale getirilmesiyle birlikte belirli servislerin hizmetlerine erişilmesini sağlayan Xbox Live bileşenlerinin ismi de karışıklık olmaması adına Xbox Network olarak güncellenmişti. Bunun yanında Microsoft’un aylık abonelik fiyatı karşısında geniş bir oyun kütüphanesine erişim imkanı sağlayan Xbox Game Pass isimli bir servisi de bulunuyor. 

Xbox Game Pass servisinin var olması aslında Xbox Live Gold aboneliğinin kaldırılacağı iddialarını sıcak tutuyordu ancak Microsoft bunu pek çok kez yalanmamış olmasına rağmen kaynaklar bunun olacağı konusunda ısrarcı.  Güvenilir kaynaklardan birisi olan Jeff Grubb’a göre hizmet eninde sonunda kapatılacak ve bunun da yol haritasının Microsoft cephesinde bulunduğu aktarılıyor. Geçtiğimiz yıl da bu konu hakkında benzer iddialarda bulunan Grubb kendisinden çok emin bir şekilde söylemlerini yeniliyor. 

Grubb Microsoft cephesinden gelecek olan hamlenin zamanının ise bilinmediğini söylüyor. Microsoft’un bu hamlesinin Xbox Game Pass servisinin kullanıcı sayısı ile ilgili olduğunu söyleyen Grubb, servisin 40 ya da 50 milyon kullanıcı seviyesine geldiğinde Xbox Live Gold servisinin kapatılacağını düşünüyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al