1 dk. Serkan KÖSE 19.10.2021

PlayStation 5 Nintendo Switch Konsolunu Koltuğundan Etti

Sony’nin geçtiğimiz yıl duyurusunu yaptığı yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in stok sıkıntısı devam ediyor olsa da konsol çok satmaya devam ediyor. 

Konsol pazarında PlayStation markasının ne kadar popüler olduğu herkesin bildiği bir konu. Son dönemde Nintendo Switch oyun konsolunun önlenemez bir yükselişi vardı. Ancak tüm bunlara rağmen PlayStation 5 Nintendo Switch konsolunu koltuğundan etti ve satışa konusunda Switch’i geçmeyi başardı. 

PlayStation 5 Nintendo Switch Konsolunu Geçti

Bir Pazar araştırma şirketi olan NPD Group tarafından yapılan araştırmaya göre Eylül 2021 döneminde en çok satan ve gelir elde ettiren konsol PlayStation 5 oldu. Listeye göre 33 aydır en çok satış yapan konsol Nintendo Switch’ti. Bazı ayların satış performansına baktığımızda Xbox Series ve PlayStation 5 konsollarının satışlarının toplamı bile Switch’e ulaşamamıştı. 

Nintendo Switch konsolu Kasım 2018’de satışa sunulmuştu. O zamanın en çok satan konsolu olan PlayStation 4’ten liderliği almıştı. Sony PlayStation 5’in stok sorunlarının çözülmesiyle birlikte Nintendo Switch kadar olmasa da PlayStation 5’in uzun süre bir liderlik serisinin olması gayet mümkün. Bakalım PlayStation 5’in bu liderlik serisi kaç ay boyunca sürecek.

Sizce Nintendo Switch, Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5’in satış başarısını yeniden yakalayıp en çok satan konsol olmayı yeniden başarabilecek mi?

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al