2 dk. Serkan KÖSE 05.04.2021

Outriders Oyununda AMD Ekran Kartı Sahiplerini Üzecek Detay!

Yılın en çok beklenen oyunlarından birisi olan Outriders oyununda AMD ekran kartı sahiplerini üzecek bir detay ortaya çıktı.

Geliştiriciliğini People Can Fly’ın yaptığı yayıncılığını ise Square Enix’in üstlendiği aksiyon rol yapma türü oyunu olan Outriders, kısa bir süre önce yayınlandı. Oyun her ne kadar oyuncular tarafından çok sevilmiş olsa da oyunda önemli bir eksik oyuncuların canını sıkıyor.

Günümüzde oyun teknolojileri önemli bir atılım gerçekleştirdiği ve eskiye nazaran gelişmiş özellikler sunuyor. Çevrimiçi olmayan her oyunda oyuncuların en çok kullandıkları özelliklerden birisi elbette ki oyunu duraklatma olarak sayılabilir. Oyunu duraklatma özelliği derken elbette ki pek çok kişinin bildiği “Pause” özelliğinden bahsediyoruz. Bu özellik elbette ki karmaşık bir özellik değil ve günümüzde her oyunda bulunuyor. Bu nedenle oyunu durduramıyor olmak tüm oyuncular için fazlasıyla kullanışlı bir işlev ve bu özelliği kullanmayan oyuncu neredeyse yok. Ancak yılın en çok merak edilen oyunlardan birisi olan Outriders oyununda böyle bir özellik bulunmuyor.

Outriders Oyununda AMD Ekran Kartı Sahiplerini Üzüyor!

Outriders oyunun tek kişilik modunu oynayan oyuncular, bir işleri çıktığında, kapıları çaldığında ya da bir yere gitmeleri gerektiğinde oyunu durduramıyor. İlginç olan durum ise oyunun bu özelliğine sadece ve sadece Nvidia ekran kartına sahip olan oyuncular erişebiliyor.

outriders-oyununda-amd-ekran-karti-sahiplerini-uzecek-detay

Bilindiği üzere Nvidia ekran kartlarında GeForce Experience isimli bir uygulama bulunuyor. Bu uygulama ile birlikte oyuncular, uygulama üzerinden oyunlar için çeşitli özelleştirilmiş ayarlar yapabiliyor ve bu sayede oyun deneyimlerini iyileştirebiliyor. Bu uygulama ile birlikte kullanıcılar ayrıca oyundan görseller ve videolar da kaydedip paylaşabiliyor. GeForce Experience uygulaması üzerinden oyuncular fotoğraflar kaydetme modu olan Ansel moduna erişerek, hem oyun içerisinden istedikleri bir görseli alabiliyor hem de bu sayede oyuna bir ara verip kısa mola verebiliyor. Bu özellik AMD kartlarında olmadığı için oyunu durdurmak mümkün olmuyor. Nvidia ekran kartı sahipleri de bu özelliği kullanmadan oyunu durduramıyor.

Yılın en çok beklenen oyunlarından birisi olan Outriders oyununda böylesine basit bir özelliğin bulunmuyor oluşu elbette ki çok garip. PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series S / X, PlayStation 5 ve Google Stadia platformlarında oynanabilen oyun Xbox Game Pass servisinde de bulunuyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al