1 dk. Serkan KÖSE 30.06.2021

xCloud Tüm Xbox Game Pass Ultimate Abonelerine Açıldı

Yazılım devi Microsoft’un bulut tabanlı oyun akış servisi olan xCloud, tüm Xbox Game Pass Ultimate kullanıcılarının erişimine açıldı.

Bilindiği üzere bir süredir Microsoft Google’ın Stadia ve Nvidia’nın GeForce Now servisine rakip olarak kendi xCloud servisini geliştiriyordu. Microsoft’un bu servisinin Xbox Game Pass Ultimate abonelerine ücretsiz olacağı açıklanmıştı. Microsoft cephesinden yapılan son açıklamaya göre bu süreç tamamlandı.

xCloud iOS’e Geldi

Microsoft tarafından yapılan açıklamada xCloud sisteminin tüm Xbox Game Pass Ultimate kullanıcılarının erişimine açıldığı belirtildi. An itibariyle Windows 10 işletim sistemine sahip olan bir cihazı ya a Apple marka bir cihazı olan kullanıcılar Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine sahipse xCloud servisine erişebilecek. Şu anda 22 ülkede kullanılabilen bu servisin ülkemizde ne zaman geleceği şimdilik bilinmiyor olsa da servisin Türkiye’ye gelmesi için de çalışmaların yapıldığı biliniyor.

Microsoft’un xCloud servisi Eylül 2020’de Android işletim sistemine sahip cihazlar için erişime açılmıştı. Son gelişme ile birlikte Windows ve iOS işletim sistemine de servis gelmiş oldu. Microsoft’un ilerleyen günlerde xCloud servisi için daha fazla özellik getirmesi bekleniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al