1 dk. Serkan KÖSE 23.08.2021

PS5’in Daha Hafif Sürümü Sessizce Satışa Sunuldu

Hatırlanacağı üzere Sony geçtiğimiz yıl yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5’i duyurmuştu. PlayStation 5’in çıkışının üzerinden bir yıl geçmeden Sony daha hafif bir Ps5 modelini satışa sundu.

Geçtiğimiz aylarda PlayStation 5 sahibi olan kullanıcılar tarafından fark edilen daha hafif PlayStation 5 modelinin Sony tarafından sessiz bir şekilde piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı.

Söz Konusu PS5’in CFI-11XX Modeli

PlayStation 5’in diskli sürümünün lansman modeli hatırlanacağı üzere CFI-1XXX olarak geçiyor. Yeni modelde ise CFI-11XX numarası kullanıyor ve bu modelin kısa bir süre önce Avustralya’da aynı fiyat ile satışa sunulduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz ortaya çıktığı gibi bu modelin ana modelden iki farklı bulunuyor. En azından şimdilik açıklananlar bu kadar.

Farklılıklardan birincisi ve hiç şüphesiz en dikkat çekeni ise stand bağlantı noktasında yapılan değişiklik. Standart PlayStation 5 modelinde standa bir tornavida yöntemi ile bağlanabiliyordu. Yeni modelde ise bu durum eklenen vida yardımıyla yapılabiliyor.

Diğer farklılık ise ağırlık noktasında karşımıza çıkıyor. Standart PlayStation 5 modeli 3.3 kg iken yeni model 300 gram daha hafif. Bu hafifliğin neden kaynaklandığı şimdilik bilinmiyor olsa da ilerleyen günlerde Sony’nin konu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al