2 dk. Esporlab 03.01.2020

The Witcher 3 Yeni Bir Rekora İmza Attı, Anlık 100 Bin Oyuncuya Ulaştı!

The Witcher 3, CD Projekt Red tarafından 2015 yılında piyasaya sürülen oyunlar arasında yer almaktaydı. 2015 yılı CD Projekt Red için için kötü geçmekteydi. Firma, bu yıl içerisinde batma tehlikesi yaşadı. Çıkış yolu arayan firma, The Witcher oyununu yapmaya karar verdi. Polonyalı menşeli bir firma olan CD Projekt Red, ülkelerinde yaygın olarak bilinen bir hikayeyi oyuna dönüştürdü. Hikayenin orijinalliği oyuna talebi arttırdı ve yüksek indirme sayılarına ulaştı.

Başarılı şekilde yükselen oyun, yeni bir rekora imza attı ve 100 bin anlık oyuncuya ulaştı. Oyunun kendi tarihinde böyle bir başarısı olmamıştı. Oyunu sevenler ve firma için yeni yıl hediyesi olan bu rekor, gelecek olan başarıların habericisi oldu.

Netflix The Witcher Serisi Rekora Katkıda Bulundu

Hem Netflix hem de Steam indirimleri, oyunun rekor kırmasına yardım etti. Netflix, bilindiği üzere The Witcher serisini yayına soktu. Bu sayede yıllar önce çıkmış olan oyun popüler hale geldi ve rekor kırdı. Steam, bu gelişmeyi fırsata çevirmek için oyunda indirim yaptı ve adeta rekorun kapısı açıldı. Yılbaşı tatiliyle birlikte birçok gelişmenin denk gelmesi, başarıyı karşımıza çıkarttı.

the-witcher-3-wild-hunt

the-witcher-3-wild-hunt

Ücretsiz bir oyun olmayan TW 3 Wild Hunt, bu rekoru sayesinde güzel bir çıkış yakaladı. Aynı zamanda bu şekilde reklamını yapmış oldu. Steam tarafından açıklanan verilere göre oyun 102.172 anlık kullanıcı ile kendi rekorunu kırdı. Eski bir oyun olduğu için kitlesi sürekli azalmaktaydı, bu gelişme ile yeninden umut olduğu görüldü. Firmanın rekora nasıl tepki vereceği ve oyun ile ilgili güncelleme yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

Birçok olaydan dolayı bu başarı ortaya çıktı. Netflix’te yer alan The Witcher serisini izlemek için buraya tıklayın. Aynı zamanda oyunu Steam üzerinden satın almak veya incelemek isterseniz buraya tıklamanız yeterli olacaktır. Bizlere göre TW 3’ün bu kadar rağbet görmesinin bir diğer sebebi ise; çok yüksek sistem gereksinimleri istememesi.

Sizlerin hem oyun hem de dizi serisi ile ne düşündüğünü merak ediyoruz. Yorum kısmında görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın. Diğer yazımızda görüşmek üzere!

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al